O-K-Import importeur Turk, Zwolle

Turk

Importeur voor BelgiëImporteur voor Nederland
Turk schmiede

In 1857 richt de bekwame smid Karl Albert Turk een hamerwerkplaats op in de molen van zijn schoonvader. Met behulp van grote voorhamers vervaardigt hij hier ijzeren pannen die al snel bekend zijn in de wijde omgeving.

Veel van de succesvolle producten die toentertijd door Albert Turk gemaakt werden, maken - samen met vele nieuwe variaties - nog steeds deel uit van het assortiment van Turk.

Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door de 5e generatie van de Turk familie – Hans Peter Turk. Onder zijn leiding werken inmiddels 40 vaklui aan het vervaardigen van zo’n 1.000 verschillende artikelen.

Turk ziet de kennis en het vakmanschap van de medewerkers als basis van het succes; veel van de medewerkers werken al jaren voor het bedrijf. Door hun enorme ervaring en flexibiliteit kan Turk bijzondere ontwerpen waarmaken en een hoge kwaliteit garanderen.

De bekendste pannen van Turk zijn de met de hand gesmede pannen uit één stuk ijzer, waardoor de pan en de steel naadloos zijn verbonden. Het gesmede ijzer is uit zichzelf al bestand tegen krassen en scheuren en heeft dus geen coating nodig. De bakeigenschappen verbeteren iedere keer dat de pan gebruikt wordt. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat de pannen bijzonder lang meegaan en erg geliefd zijn bij professionele chefs.

Popovstraat 22
8013 RK ZWOLLE
Tel: 038 4222250
Fax: 038 4213235
Voor bestellingen of vragen mail naar
sales [at] o-k-import.nl of bel
+31(0)683 704607.


Merken