O-K-Import importeur Tojiro, Zwolle

Tojiro

Importeur voor BelgiƫImporteur voor Nederland
Tojiro

Tojiro combineert traditionele vervaardigingstechnieken met innovatieve productiemethodes om vlijmscherpe messen te maken.

Tojiro is een messenmakerij, gesitueerd in Tsubame-Sanjo, Japan. In die regio worden al generaties lang de wereldberoemde Japanse zwaarden gesmeed. Tojiro maakt sinds 1955 koksmessen en maakt daarbij dankbaar gebruik van de kennis van traditionele vervaardigingstechnieken van messen en zwaarden die in deze regio ligt opgeslagen.

De focus bij het vervaardigen van Japanse messen ligt op scherpte. Tojiro streeft dat ook na, maar combineert de scherpte met innovatieve productiemethodes. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technieken en designs.

Continu zoekt Tojiro naar manieren om de messen nog scherper te maken door nieuwe materialen en technieken uit te proberen. Dit resulteert in mooie, scherpe en kwalitatief zeer goede messen.

Het huidige assortiment bevat messen van verschillende soorten staal, zoals damaststaal van de Shippu Black lijn en kobaltstaal van de Zen Black lijn. De messen staan bekend om hun buitengewoon hoge snijprestaties. Ze zijn onverwoestbaar, extreem hard, duurzaam en vlijmscherp. Niet vreemd dus dat Tojiro met zijn producten al vele designprijzen gewonnen heeft.

Popovstraat 22
8013 RK ZWOLLE
Tel: 038 4222250
Fax: 038 4213235
Voor bestellingen of vragen mail naar
sales [at] o-k-import.nl of bel
+31(0)683 704607.


Merken