O-K-Import importeur Kuhn Rikon, Zwolle

Kuhn Rikon

Importeur voor BelgiëImporteur voor Nederland
Kuhn Rikon

Al sinds 1899 produceert Kuhn Rikon keukengerei van de hoogste kwaliteit in Zwitserland. De producten sluiten aan bij de Zwitserse norm van innovatieve en uiterst functionele producten. Eén van de meest innovatieve producten in het assortiment zijn de snelkookpannen, waarmee Kuhn Rikon al jaren voorloopt op de concurrentie.

De meest recente innovatie is dan ook een bijzondere snelkookpan: de Duromatic Comfort. Met behulp van bluetooth maakt deze snelkookpan verbinding met de Kuhn Rikon applicatie op een smartphone of tablet, om zo het kookproces te kunnen controleren en sturen. Aan de hand van de informatie die de snelkookpan doorgeeft aan de applicatie, worden de kooktijden continue opnieuw berekend. De applicatie geeft de gebruiker vervolgens instructies door middel van tekst en kleine animaties. Bijvoorbeeld om het vuur hoger, lager of zelfs uit te zetten. Naast het regelen en controleren van het kookproces, voorziet de applicatie de gebruiker ook van digitale kooktijden en recepten. De Kuhn Rikon applicatie werkt met smartphones en tablets met Android 4.4 of iOS 8.0 en hoger. Uiteraard is de snelkookpan ook op de klassieke manier te gebruiken, zonder smartphone.

Alle Kuhn Rikon snelkookpannen zijn voorzien van zelfvergrendelende deksel. Bij dit systeem kan men de pan sluiten door de deksel op de juiste plek op de pan te leggen en de grepen tegenover elkaar te draaien. De snelkookpan is zo ontworpen dat deze, omwille van veiligheid, niet geopend kan worden als deze onder druk staat.

Ook de bodem van de Kuhn Rikon snelkookpannen is innovatief. Deze zogenaamde Superthermic bodem maakt de pan geschikt voor alle soorten warmtebronnen, inclusief inductie. De speciale gewelfde vorm verdeeld de warmte gelijkmatig over het gehele oppervlak, zelfs als de snelkookpan niet exact op het midden van de warmtebron is geplaatst.

Naast de snelkookpannen biedt ook de rest van het Kuhn Rikon keukengerei slimme handigheden. Zo zorgt de blikopener voor een open blikje zonder scherpe randen, heeft de slacentrifuge een hendel met ergonomische draaibeweging en verspreid de sudderplaat warmte heel egaal over de bodem van een pan.

Alle producten zijn uitgevoerd in een simpel design dat het designprincipe ‘form follows function’ volgt. Veel van de producten zijn hierdoor onderscheiden met prestigieuze designawards en worden verkocht in museumshops van belangrijke moderne musea, waaronder het MoMa.

Popovstraat 22
8013 RK ZWOLLE
Tel: 038 4222250
Fax: 038 4213235
Voor bestellingen of vragen mail naar
sales [at] o-k-import.nl of bel
+31(0)683 704607.


Merken