O-K-Import importeur Boos Blocks, Zwolle

Boos Blocks

Importeur voor BelgiëImporteur voor Nederland
Boos Blocks

Boos Blocks vervaardigt zowel langshouten snijplanken als kopshouten hakblokken van Noord-Amerikaans hout. De planken bevatten ieder hun eigen kenmerken en zijn zorgvuldig afgewerkt.

In 1887 vervaardigt Conrad Boos snijplanken en hakblokken van esdoornhout in Effingham in Illinois, Amerika. De bomen worden door hemzelf gekapt, verwerkt en naar de smid gebracht om daar afgewerkt te worden. Eén van zijn eerste producten is een blok voor onder het aambeeld van de smid; een robuust blok hout op drie poten. Dit blok is uniek omdat het sterk genoeg is om de hamerklappen van een smid tegen het aambeeld te weerstaan. Een lokale slager bewondert het blok en realiseert zich dat een dergelijk blok ook goed van pas komt op zijn vleesmarkt. Daarom past John, de zoon van Conrad Boos, het idee aan om te voldoen aan de eisen en voorkeuren van de slager. Het ontwerp blijkt een succes en de vraag naar de blokken groeit, waardoor John Boos in 1892 de directeur wordt van John Boos & Co.

Nu, 125 jaar ervaring en kennis later, zijn de Boos Blocks nog steeds populair. Door de jaren heen is het ontwerp van de snijplanken en hakblokken met succes aangepast aan de veranderingen en trends in de markt. Het huidige assortiment bevat planken van verschillende soorten hout, zoals het donkere walnoothout van de Walnut Collection.

Maar ook het esdoornhout waar Conrad Boos mee begon wordt nog steeds gebruikt, bijvoorbeeld voor de Classic, ProChef en ChefLite series. Bovendien hebben de planken ieder hun eigen kenmerken. Een voorbeeld hiervan is de Prepmaster serie, waarbij de planken voorzien zijn van een handig bakje voor snij-afval. Daarnaast biedt Boos Blocks nu een plank met een speciale gleuf voor het plaatsen van een iPad.

Popovstraat 22
8013 RK ZWOLLE
Tel: 038 4222250
Fax: 038 4213235
Voor bestellingen of vragen mail naar
sales [at] o-k-import.nl of bel
+31(0)683 704607.


Merken