O-K-Import importeur Berkel, Zwolle

Berkel

Berkel home line

Het verhaal van Berkel begint in 1898, wanneer het Wilhelmus Adrianus van Berkel lukt om de snijbeweging met de hand na te bootsen in een mechanisch apparaat. Door de jaren heen ontwikkelt Berkel de snijmachine verder met oog voor perfectie in ieder detail van de machine. Elk onderdeel wordt met de hand vervaardigd en afgewerkt om een zo mooi mogelijke machine te creëren die de perfecte snede kan garanderen – een snede met minimaal snijverlies en gelijkmatige dunne plakken. Dit lukte en de Berkel machines werden al snel wereldwijd bekend om hun betrouwbaarheid, precisie en veiligheid, verpakt in een elegant ontwerp.

De bekendste en meest iconische machines uit het assortiment van Berkel zijn nog altijd de vliegwielsnijmachines. Vier vintage modellen met het welbekende industriële Italiaanse design. De vliegwielsnijmachines worden nog altijd traditiegetrouw op ambachtelijke wijze vervaardigd en belichamen een unieke emotionele waarde. Als aanvulling op de machine biedt Berkel ook een robuuste snijplank in de vorm van een slagersbijl die speciaal ontworpen is om aan te sluiten op de vliegwielsnijmachines.

Naast de handmatige vliegwielmachines biedt Berkel ook elektrische snijmachines. De machines uit de serie ‘Red Line’ en ‘Home Line’ zijn professionele machines ontworpen voor thuisgebruik. Ze zijn stijlvol, lichtgewicht en beschikken over de beste professionele eigenschappen. De ‘Red Line’ is voorzien van ingebouwde messenslijper en heeft een slede en mesbeschermer die eenvoudig afneembaar zijn voor reiniging. Bij deze machines is ook een houten snijplank met stalen plaat verkrijgbaar die perfect aansluit op het ontwerp. De ‘Home Line’ is de meest compacte uitvoering van de Berkel elektrische snijmachine. Deze machine bevat dezelfde precisie en technologie, maar is uitgevoerd in een compact vintage design in diverse pastelkleuren.

Naast snijmachines heeft Berkel zijn passie en kennis over snijden ook doorgevoerd in een unieke collectie messen, handgesmeed door de beste Italiaanse ambachtslieden. Alle details dragen zorgen voor een krachtige beleving; het lemmet van Duits staal, heften uitgevoerd in de meest bijzondere materialen en een exclusief design, typerend voor het beste van ‘Made in Italy’.

Popovstraat 22
8013 RK ZWOLLE
Tel: 038 4222250
Fax: 038 4213235
Voor bestellingen of vragen mail naar
sales [at] o-k-import.nl of bel
+31(0)683 704607.


Merken